Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

νο10

 Ο γ. ο κουρέας μου στη λάρισα λέει πως ξέρεις πως έχεις αλλάξει στη ζωή σου όταν στην προσπάθεια να αποφύγεις να πατήσεις ένα μυρμήγκι,πέφτεις και σπας το χέρι σου,αλλά στ'αρχίδια σου.
 Ο δ. βοσκός και φίλος μου όταν μεθά,πέφτει κάτω και μουντζώνει με τα τέσσερα τον ουρανό.Κομουνιστής και άθεος(φανατικός αντιχριστιανός) είναι από τους τύπους που δεν περιμένεις να βρεις σε κάποια ράχη να ταΐζει τα πράματά του.Ο δ. λέει πως θα αλλάξουν όλα κάποια μέρα σίγουρα.Μπορεί να του το ψιθυρίζει 'κεινό το ρυάκι.Ξέρει να αφουγκράζεται καλά αυτός...
 Ο γ. εργάτης και φίλος,μου είπε για κάποιον που θαύμαζα πολύ "ρε μαλάκα σαν εμάς είναι!",όταν τον γνώρισε ο ίδιος από κοντά.Ο γ. θέλει πολύ να τα αλλάξουμε όλα μια μέρα κι αυτός,όλοι μαζί,όσο περισσότεροι γίνεται.Με τα γραπτά του οργανώνει το σχέδιο και το μοιράζεται κομμάτι-κομμάτι με τον υπόλοιπο κόσμο.
 Η α. ρυθμιστής της μοναξιάς μου,κάποτε ήθελε να τα αλλάξει κι αυτή όλα και ψάχναμε το πως,με κολλημένα τα χείλη ο ένας στον άλλο...Θέλω να πιστεύω πως δεν τα παράτησε.Φοβάμαι,είναι η αλήθεια,πια να ρωτήσω.Αγναντεύει τώρα από μακρυά την ψυττάλεια...
 Και γω κάθομαι και δακρύζω καπνίζοντας,μόνος στο δωμάτιο,χωρίς να λέω τίποτα...Άραγε πόσο σε αλλάζει η μοναξιά;(πόσο σε τρομάζει η μοναξιά;)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου